Петковић: Курти обмањује да постоје рокови за нормализацију

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2022, 16:16

Петковић: Курти обмањује да постоје рокови за нормализацију

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је крајње време да Аљбин Курти „престане да обмањује јавност и суочи се са истином и чињеницама које јасно доказују да нема никаквих зацртаних и унапред постављених рокова за нормализацију односа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Београда и Приштине“. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Према Петковићевим речима, постаје већ смешно и бламантно како Куртија на дневном нивоу демантују међународни званичници, а последњи у низу је портпарол ЕУ који је недвосмислено рекао да никакви вештачки рокови не постоје у реалности.

„Једина штоперица која откуцава јесте она за формирање Заједнице српских општина, са којом Приштина касни већ 10 година и зато би Куртију боље било да се фокусира на испуњење те преузете обавезе и имплементира оно што је потписано у Бриселу“, саопштио је Петковић.
Како је рекао, остали рокови очигледно постоје само у Куртијевој глави, „уз узалудне снове о томе како ће Београд да призна део своје територије, који се супротно међународном праву представља као такозвана држава“.
„Нека Курти добро запамти да свако ко је покушао да напада Српску православну цркву, српски верујући народ или председника Александра Вучића само је то узалуд и неуспешно радио. У том јаловом подухвату Куртију не могу помоћи ни они у српској опозицији, које хвали и чију помоћ свесрдно очекује“, додаје Петковић.

Вучевић: Много отворених питања на Косову и Метохији, њих тражити у дијалогу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Курти обмањује да постоје рокови за нормализацију се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.