Јермак: Русија ће одговарати за Холодомор и садашње злочине

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2022, 12:04

Јермак: Русија ће одговарати за Холодомор и садашње злочине

Шеф администрације украјинског председника Андриј Јермак изјавио је данас да ће Русија одговарати за глад из совјетског доба која је оставила милионе Украјинаца мртвих током зиме 1932-33, као и за садашње злочине. Фото: Танјуг/AP/Bernat Armangue „Руси ће платити за све жртве Холодомора >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и одговарати за садашње злочине“, написао је Јермак на Телеграму, пренео је Ројтерс.
У Украјини се данас обележава Дан сећања на жртве Холодомора. Тадашњи совјетски лидер Јосиф Стаљин послао је у новембру 1932. полицију да заплени сво жито и стоку са ново колективизованих украјинских пољопривредних газдинстава, укључујући и семе потребно за садњу наредних усева.
Фото: WikimediaCommons Милиони украјинских сељака умрли су од глади у наредним месецима од онога што историчар на Универзитету Јејл Тимоти Снајдер назива „очигледно масовним убиством с предумишљајем“, подсећа Ројтерс.
Honduras proglasio vanredno stanje za borbu protiv bandi (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јермак: Русија ће одговарати за Холодомор и садашње злочине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.