Хитан састанак министара Европске уније због илегалне миграције

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2022, 19:12

Хитан састанак министара Европске уније због илегалне миграције

Министри унутрашњих послова ЕУ окупили су се данас на хитном састанку како би покушали да ублаже напетост због илегалне миграције, након што је судбина миграната спашених у Медитерану изазвала тензије између Париза и Рима. Фото: Pixabay/websubs „Не треба да радимо на кризи када се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << криза појави, потребан нам је јединствен оквир заснован на закону ЕУ“, изјавио је европски комесар Маргаритис Шхинас, позивајући државе чланице да одобре нове законе ЕУ о миграцији, преноси Ројтерс. „Као Европљани морамо да се позабавимо овим питањем нерегуларне миграције“, изјавио је француски министар унутрашњих послова Џералд Дарманин, који је позвао на хитан састанак након што је Италију назвао „себичном“, јер није дозволила броду да пристане на обалу, и тада изјавио да Француска више неће примити око 3 000 миграната које је Париз пре тога пристао да прими, а данас је изјавио да се став неће променити ако Италија не пристане да поради на проблему и прими мигранте.
Уочи састанка, извршна комисија ЕУ поставила је акциони план од 20 тачака, осмишљен за решавање растућег проблема миграције у централном Медитерану, а један од фокуса тог плана био је јачање сарадње са земљама трећег света одакле је највећи број миграната побегао. Преузимање одговорности за оне који илегално чамцима стижу до ЕУ је дуго предмет спора између земаља чланица, а овог месеца су се Париз и Рим сукобили око прихватања брода Оушн Викинг који је превозио 234 мигранта које је Италија одбила, наводи Ројтерс.
Преко 90 000 миграната и избеглица стигло је у ЕУ ове године из Северне Африке до Италије или Малте, што је повећање од 50 одсто у односу на 2021. годину. U Grčkoj uhapšeno 7 Egipćana zbog krijumčarenja migranata

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хитан састанак министара Европске уније због илегалне миграције се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.