Балет „Крцко Орашчић“ сутра у СНП-у

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2022, 18:31

Балет „Крцко Орашчић“ сутра у СНП-у

Балет „Крцко Орашчић“ одиграће се сутра, 26. новембра у 19 часова на сцени Јован Ђорђевић Српског народног позоришта. Фото: СНП/Никола Брадоњић КРЦКО ОРАШЧИЋ – ШЧЕЛКУНЧИК
Трећи и последњи балет великог композитора П. И. Чајковског, Крцко Орашчић или Шчелкунчик (према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руском називу) дело је које – не само симфонијском драматичношћу своје музичке основе, него и неодољивим шармом бајке –0 представља изазов за сваки балетски ансамбл који негује традиционални репертоар.
Тај балет се већ више од једног века изводи у целом свету, у различитим верзијама, које мање или више одступају од оне, оригиналне, која је први пут представљена публици у Маријинском театру у Петербургу 6. децембра 1892.
Та ризница лепоте, мисаоности и осећајности, која је садржана у балету „Крцко Орашчић“пружа готово безбројне могућности балетским уметницима – кореографима, балеринама и играчима, а и позоришним сликарима. Сасвим је извесно да и они који ће тек ступити на балетску сцену неће занемарити тај балет, те ће својим свежим и савременим интерпретацијама ту старинску балетску бајку учинити увек радо гледаном и у модерним временима.
Svetska “L’opera“ o Srpskom narodnom pozorištu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Балет „Крцко Орашчић“ сутра у СНП-у се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.