Помоћ Србије за пољопривреднике из Дрвара

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Nov.2022, 15:00

Помоћ Србије за пољопривреднике из Дрвара

Начелница Општине Двар Душица Рунић рекла је да је та локална самоуправа у БиХ, од гранта који је добила од Србије, издвојила 150.000 конвертибилних марака (77.320 евра) за подстицање пољопривредне производње. Фото: Pexels/Pixabay
Она је у изјави за агенцију Срна прецизирала да ће средства >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити намењена за биљну производњу и сточарство, те грађевинске објекте за пољопривреду, преноси Радио-телевизија Републике Српске (РТРС).

„Подршка пољопривреди је од изузетног значаја, јер Општина Дрвар нема властита средства за подстицаје пољопривредницима, а пољопривреда треба да буде једна од важнијих грана економске одрживости повратника“, истакла је Рунићева.
Она је навела да је у току решавање административних питања ради оспособљавања ветеринарске амбуланте у Дрвару, јер тренутно на подручју општине ординира седам ветеринара из околних градова, што пољопривредницима повећава трошкове.
Ребалансом увећан пољопривредни буџет за 26,6 одсто

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Помоћ Србије за пољопривреднике из Дрвара се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.