На којој температури се замрзава алкохол?

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2022, 17:01

На којој температури се замрзава алкохол?

Вероватно сте до сада постали свесни да стављање флаше пића у замрзивач неће претворити у коцку леда тврду као камен. Фото: Pixabay/Couleur Алкохол се не смрзава, иако је хладан коктел с времена на време заиста добра ствар. Или?
Алкохол још увек може да се замрзне, само му је потребна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нижа температура него што наши замрзивачи могу да постигну.
Главне компоненте које чине ваша омиљена алкохолна пића су етанол и вода.
А тачка смрзавања чистог етанола је много нижа него што бисте очекивали и иде знатно испод нуле. А под дубоким мислимо на -173 степена Фаренхајта или око -114 степени Целзијуса.
У зависности од количине етанола у вашем алкохолу, потребна му је одређена тачка смрзавања.
Већина алкохола је у распону од око 40 одсто етанола, тако да му је потребно нешто више од -26 степени Целзијуса да се потпуно замрзне. Просечна температура стандардног замрзивача је и даље нижа од те.
Дакле, док стављање алкохола у ваш стандардни замрзивач може охладити алкохол, он се углавном неће потпуно замрзнути у чврсти облик.
Можете ставити своју вотку у замрзивач да остане хладна или једноставно додати лед у свој омиљени коктел.
Doktorka objašnjava zašto ne treba preterivati sa majonezom: Nezdrav namaz pun masti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На којој температури се замрзава алкохол? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.