Ови симптоми указују на то да вам у телу недостаје важан минерал

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Nov.2022, 16:00

Ови симптоми указују на то да вам у телу недостаје важан минерал

Цинк је минерал који има многе предности за наше здравље. Јача имунитет, утиче на раст косе и ноктију и здравље коже, игра важну улогу у синтези ДНК и зарастању оштећених ткива, а такође има велики утицај на чула укуса и мириса. Фото: Pixabay/Sammy-Sander Цинк се може уносити путем одређених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << намирница или у облику суплемената, а налази се и у многим препаратима за обнављање коже.
Али како препознати да вашем телу недостаје цинк? Постоји неколико симптома који указују на недостатак овог важног минерала. 
То су необјашњиви губитак тежине, ране које уопште не зарастају, недостатак енергије и хронични умор, смањено чуло мириса и укуса, дијареја, губитак апетита и отворене ране на кожи. Сваки од ових симптома је знак упозорења јер, поред недостатка цинка, може указивати на многа друга озбиљна здравствена стања која треба лечити. Да би се поставила тачна дијагноза, мери се ниво цинка у крви, а лечење се састоји од узимања суплемената цинка.
Фактори ризика Ако сте трудни и имате недостатак цинка, ваша беба можда неће имати оно што јој је потребно за правилан развој. Стручњаци упозоравају да је недостатак цинка један од главних проблема приликом планирања трудноће. Наиме, то је зато што недостатак цинка може довести до импотенције код мушкараца.
Људи који су у највећем ризику од недостатка цинка су бебе и старије особе. Трудницама је такође потребно више цинка него иначе јер је цинк у њиховом организму потребан за правилан развој детета. У великом ризику су и људи зависни од алкохола, а истраживања показују да је разлог томе што алкохол у организму отежава апсорпцију цинка.
Nikada ne uzimajte ove suplemente uveče

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ови симптоми указују на то да вам у телу недостаје важан минерал се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.