Мађарски генерал Јожеф Спшјак нови заменик команданта Кфора

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Nov.2022, 13:16

Мађарски генерал Јожеф Спшјак нови заменик команданта Кфора

Новоименовани заменик команданта Кфора, бригадни генерал мађарске војске Јожеф Спишјак, преузео је дужност од досадашњег заменика, бригадног генерала Луке Пипернија, саопштила је мисија НАТО у покрајини. Фото: Танјуг/AP/Бојан Славковић
Командант Кфора, генерал Анђело Микеле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ристућа поручио је на јучерашњој церемонији у седишту Кфора у Приштини да је Кфор у потпуности фокусиран на свакодневно спровођење свог мандата – заснованог на Резолуцији 1244 – да осигура безбедно окружење и слободу кретања за све људе на Косову и Метохији.
Он је нагласио да је Кфор у потпуности спреман и да се суочи с било каквим развојем безбедносне ситуације, у складу са својим мандатом УН, саопштио је Кфор.
„Непристрасност Кфора је кључна за успех мисије, блиско је координисан са Мисијом ЕУ за владавину права на Косову (EULEX) и наставља да пружа безбедносни оквир за политичке преговоре у дијалогу Београда и Приштине уз посредовање ЕУ“, закључио је генерал-мајор Ристућа.

Дерек Шоле: Разочарани смо због одлуке Приштине о регистарским таблицама

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мађарски генерал Јожеф Спшјак нови заменик команданта Кфора се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.