Србија има највише кошница по глави становника на планети

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Nov.2022, 16:52

Србија има највише кошница по глави становника на планети

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић изјавила је да је, захваљујући државној подршци, Србија данас земља са највише кошница по глави становника на планети, да се број кошница и даље континуирано повећава, а да просечна годишња производња меда >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << износи преко 7.000 тона. Фото: Pixabay/BusinessHelper Како је саопштило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, на отварању 23. Међународног стручног семинара пчеларских удружења у Алексинцу који је организовала Регионална асоцијација пчеларских организација југоисточне Србије, Танасковић је оценила да је пчеларство последњих година доживело снажан развој, да је мед постао значајан извозни производ Србије и најавила да ће држава и у будућности наставити са подстицајима за пчеларе.
Танасковић је указала да је боља организација пчелара у погледу откупа и дистрибуције довела до повећања броја кошница, с обзиром да је извозна тражња повећана. Сем тога, истакла је, пчелари у Србији поред националних подстицајних мера, могу да добију и средства по основу конкурса које Србија реализује у сарадњи са Светском банком.
Председник Савеза пчеларских организација Србије (СПОС) Родољуб Живадиновић навео је да држава данас издваја више од седам милиона евра подршке пчеларству кроз субвенције, као и да је са 25 одсто учествовала у трошковима изградње погона за пласман меда.
Povećanje broja zaposlenih unaprediće rad RGZ-a

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија има највише кошница по глави становника на планети се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.