
Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2025, 05:01
Рецепт дана: Здрава и лагана салата
Знате онај осећај када желите нешто да поједете, али вам се не кува сатима, а опет не желите да поједете обичан сендвич за ручак?
Фото: Pixabay/timokefoto
Па, ова салата је управо оно што вам треба. Здрава, шарена, освежавајућа и спремна за трен ока – салата направљена од јечма, фета сира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и пилетине, са ароматичним дресингом.
Састојци:
150 г јечма
200 г пилећих прса
150 г чери парадајза
1 паприка (црвена или жута)
1 мали краставац
100 г фета сира
шака руколе или свежег спанаћа
свежи першун
маслиново уље, со и бибер за припрему пилетине
3 кашике маслиновог уља
сок од пола лимуна
1 кашичица меда
1 кашичица дижон сенфа (или другог благог сенфа)
со и свеже млевени бибер по укусу
Припрема:
Прво исперите јечам под хладном млазом воде, затим га кувајте у благо посољеној води око 20 минута, док не омекша. Када је готово, оцедите га и оставите да се мало охлади.
Припремите пилетину. Премажите пилећа прса са мало маслиновог уља, зачините сољу и бибером. Пржите их у тигању. Оставите их да одстоје 5 минута, а затим исеците на танке тракице.
Исецкајте поврће. Преполовите парадајз, исеците паприке на тракице, а краставац на коцкице. Оставите руколу (или спанаћ) целу или грубо исецкајте.
Направите дресинг. У малој посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна, мед, сенф, со и бибер. Добро промешајте док не добијете емулзију.
Ставите кувани јечам у велику посуду, додајте поврће, исечену пилетину и измрвљени фета сир. Прелијте све припремљеним дресингом и лагано промешајте да се састојци сједине.
Пријатно!
Колико је црна чоколада заиста здрава?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Здрава и лагана салата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.