
Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2025, 15:03
Људи који редовно једу ову храну скоро троструко већи ризик од развоја Паркинсонове болести
Људи који редовно једу ултра-прерађену храну имају скоро троструко већи ризик од развоја Паркинсонове болести, према новој студији.
Фото: Pixabay/ planet_fox
Ултра-прерађена храна и пића укључују: замрзнуте оброке, заслађене житарице, инстант супе, воћне јогурте, месо узгајано у лабораторији, сладолед, чипс, колачиће, безалкохолна пића…
Кинески научници су открили да су људи који су јели 11 или више „порција“ ултрапрерађене...
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.