Ово јефтино поврће једите сваки дан: Спречава згрушавање крви, топи сало, помаже код варења

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2025, 09:00

Ово јефтино поврће једите сваки дан: Спречава згрушавање крви, топи сало, помаже код варења

Поврће број 1 по кардиолозима. Фото: Pexels/RDNE production Многи људи не конзумирају парадајз довољно често, а постоји неколико важних разлога зашто би то требало да се промени.
Истраживања показују да ликопен, који се налази у парадајзу, може спречити развој ћелија рака, посебно рака >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << простате, желуца и дебелог црева. Такође је корисно знати да се кувањем парадајза повећава ниво ликопена у поређењу са сировим парадајзом.
Парадајз је богат витамином Ц, који је природни антиоксиданс. Осим тога, садржи витамин А, гвожђе и калијум, који играју кључну улогу у одржавању здравља нерава и нормалне циркулације крви. Витамин К, присутан у парадајзу, важан је за згрушавање крви. Свакодневно конзумирање парадајза такође ће вам помоћи да одржите кожу здравом и сјајном.
Парадајз може смањити штету изазвану конзумирањем дувана захваљујући кумаринској и хлорогенској киселини које садржи.
Ако покушавате да смршате, парадајз ће вам бити од велике помоћи. Има мало калорија, а богат је влакнима, што значи да ће вас дуже држати ситим и у потпомаже да се сало топи боље.
Ако можете, потрудите се да га једете сваки дан.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово јефтино поврће једите сваки дан: Спречава згрушавање крви, топи сало, помаже код варења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.