
Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2025, 05:00
Рецепт дана: Ролат са јагодама
Сезона јагода је почела, а са тим и многи људи припремају укусне и освежавајуће десерте са овим воћем. Поред тога, ако волите кокос, овај рецепт ће бити идеална комбинација.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
100 грама брашна
150 грама шећера
100 грама кокоса
две кашике гриза
пет јаја
четири >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кашике воде
једна кесица прашка за пециво
прстохват соли
Састојци који ће вам бити потребни за крему су:
250 грама свежих јагода
250 грама џема од јагода
200 грама крем сира
100 грама шећера у праху
200 милилитара шлага
једна кашичица екстракта ваниле
50 грама кокоса за посипање ролница
Припрема:
За почетак, одвојите беланца од жуманаца, затим умутите беланца док се не формирају чврсти врхови и оставите са стране. Затим умутите жуманца са шећером и четири кашике топле воде док не добијете кремасту текстуру.
У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, со, кукурузни скроб и кокос, па постепено додајте смеси са жуманцима и умутите миксером. Кашиком додајте беланца, а затим целу смесу распоредите на плех обложен папиром за печење.
Пеците бисквит у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 10 до 15 минута.
Док се кора пече, навлажите чисту крпу и по њој распоредите 50 грама кокоса. Када се бисквит испече, горњи део ставите на крпу и нежно одлепите папир за печење и увијте га у ролну. Оставите бисквит да се охлади и почните са припремом креме.
Умутите шлаг док не добијете чврст крем, затим додајте крем сир, шећер у праху и екстракт ваниле и мутите док не добијете уједначену смесу.
Премажите охлађени бисквит и прво премажите џемом од јагода. Затим премажите бели крем, остављајући мањи део за премазивање ролница. Поређајте исечене јагоде на бисквит и увијте. Прекријте га остатком белог крема.
Пријатно!
Цимет дијета
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Ролат са јагодама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.