
Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2025, 05:00
Рецепт дана: Ускршња торта
Ускршње припреме су у пуном јеку, а ако још увек тражите посластице, ми смо ту да вам помогнемо.
Фото: Pixabay/refuser0786
У наставку вам доносимо рецепт за торту, посластицу која ће одушевити све са којима ћете провести празнике.
Састојци:
Кора:
120 г свежег беби спанаћа
120 мл уља
1 прстохват >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << соли
5 јаја
200 г гранулираног шећера
1 кесица ванилин шећера
350 г обичног брашна
10 г прашка за пециво
оштро брашно за посипање плеха
Крем:
250 г маскарпонеа
сок од пола лимуна
50 г шећера у праху
100 г путера + путер за подмазивање плеха
За декорацију:
јестиво цвеће
чоко јаја
Припрема:
Спанаћ измиксајте са уљем и прстохватом соли у глатки пире. Умутите јаја са обе врсте шећера док не постане густа. Помешајте са пиреом од спанаћа и умешајте просејано брашно са прашком за пециво. Готово тесто равномерно распоредите на плех са високом ивицом, претходно подмазан и посут оштрим брашном. Пеците у загрејаној рерни на 180 °Ц око 30 минута. После печења оставите да се охлади у плеху, па окрените. Исеците две коре у облику јаја. Преосталу кору измрвити. За крему помешајте маскарпоне са лимуновим соком и шећером у праху. На крају додајте отопљени путер. Половину крема равномерно премазати на једну кору и прекрити другом кором. Затим прелијте целу торту преосталом кремом. Површину обилно поспите преосталим мрвицама. Украсите јестивим цвећем и чоко јајима.
Пријатно!
Рецепт дана: Ускршња шунка
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Ускршња торта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.