Рецепт дана: Торта од чоколаде са вишњама

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2025, 05:00

Рецепт дана: Торта од чоколаде са вишњама

Ако сте љубитељ комбинације чоколаде и вишања, онда ће вам се свидети рецепт. Фото: Pixabay/Hans Састојци: 60 г маргарина или путера 60 г чоколаде за кување 5 беланаца 130 г шећера 75 г брашна 500 мл млека 150 г шећера 5 жуманца 1 чоколадни пудинг 5 кашика брашна 100 г чоколаде за кување 250 г маргарина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или путера 1 тегла компота од вишања (340 г) 150 г чоколаде за кување 150 мл павлаке за шлаг Декорација: чоколадне струготине неке трешње шећер у праху Припрема: Припрема креме:
Додајте жуманца у чинију и измиксајте их.Затим додати чоколадни пудинг, брашно и 100 мл млека, сјединити састојке. Додајте шећер и преостало млеко у шерпу и прокувајте. Када млеко проври, оставите га на страну и додајте припремљене састојке. Вратите све да проври и мешајте док се не згусне. У врућу чоколаду додајте чоколаду за кување, исецкану или у капима и мешајте док се не истопи. Крем пребаците у чинију, прекријте прозирном фолијом и оставите да се охлади. Компот од вишања процедити.
Са охлађене креме скините фолију и измиксајте. Затим додајте маргарин или путер собне температуре и наставите са мешањем. Додајте оцеђене вишње и помешајте шпатулом.
Припрема кекса: Калуп пречника 26 центиметара обложите масним папиром. Додајте чоколаду за кување, исецкану или у капима, и маргарин или путер у чинију. Растопите у микроталасној пећници или на пари. У другу посуду додајте беланца, миксајте док не постане пенасто. Постепено додајте шећер и мешајте док не добијете чврст снег. Затим додајте припремљену чоколаду и кратко миксајте на најмањој брзини да се сједини. Затим додати брашно и мешати. Распоредите смесу у припремљени калуп. Ставите у загрејану рерну на 180 степени око 30 минута. Охлађени бисквит одвојите ножем од обруча и скините масни папир. Ставите бисквит на плех и ставите прстен.
Припрема ганажа: У чинију додајте чоколаду за кување, исечену на кришке или у капима и прелијте шлагом. Растопите у микроталасној пећници или на пари. Пустите да се мало охлади.
Састављање торте: Крем премажите преко бисквита. Затим проширите ганаж. Ставите торту у фрижидер да се охлади. Одвојите торту од обруча ножем и уклоните је. За декорацију, по жељи, на површину торте можете ставити струготине чоколаде, шећер у праху и мало вишања.
Пријатно!
Kivi je najzdraviji kada se jede sa korom! Evo i zašto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Торта од чоколаде са вишњама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.