
Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2025, 15:00
Доручак који можете да једете без гриже савести
Осим јаја и поврћа, све што вам треба су омиљени преливи за пицу, неизоставни сир и парадајз сос.
Фото: Pixabay/ JerzyGórecki
Јаја за доручак да, пица за доручак, не, не.
Барем док не откријете овај рецепт који вам омогућава да доручкујете и омлет и пицу, у исто време.
Наравно, не кршите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << никаква кухињска правила ако одлучите да припремите омлет попут пице за ручак или вечеру.
Омлет попут пице је одличан начин да се решите поврћа у фрижидеру и дан започнете укусним оброком који ће вас одржати до вечере.
Осим јаја и поврћа, све што вам треба су омиљени преливи за пицу, неизоставни сир и маринара сос – или било који други парадајз сос.
Омлет налик пици, са свим динстањем, мешањем и печењем, биће готов за мање од пола сата.
Састојци:
1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
1 мали лук, исечен на коцкице
2 чена белог лука
450 г младог спанаћа
со
бибер
8 великих јаја
2 кашичице сушеног оригана
2 кашике млека
250 гр моцареле
250 гр шунке, пршуте или кобасице по избору
чери парадајз
рукола
Припрема:
Загрејати рерну на 220 степени.
Загрејте уље у тигању од ливеног гвожђа средње величине на средње јакој ватри.
Пирјајте лук док не постане провидан, око 5 минута, додајте бели лук и после око минут спанаћ. Мешајте док спанаћ не увене, 2 до 3 минута, а затим посолите.
У већој чинији умутите јаја, додајте оригано, млеко и парадајз сос, па зачините сољу и бибером.
Сипајте смесу у тигањ преко динстаног поврћа и оставите да кува док ивице не почну да се спајају и удаљавају од тигања, око 4 до 5 минута.
По жељи поређајте шунку или кобасице, чери парадајз и руколу, поспите сиром и пребаците у рерну да се јаја кувају око 5 до 6 минута.
Пријатно!
Deset namirnica koje čiste jetru i ubrzavaju sagorevanje kalorija
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Доручак који можете да једете без гриже савести се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.