Рецепт дана: Пуњене ћуфте

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Mar.2025, 06:00

Рецепт дана: Пуњене ћуфте

Ћуфте су саме по себи веома укусне, али су још укусније када су пуњене сиром. Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen Састојци:  600 грама млевених 50 милилитара уља 1/2 лука 1 чен белог лука 6 кашика переца  1 јаје 2-3 кашике воде 1 кашика ситно сецканог першуна 1 кашика млевене паприке со и бибер  >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чили папричице 140 грама сира за фил презла Припрема: Бели лук и бели лук мало пропржите. У чинију ставите месо и све остале састојке, додајте пропржени лук и зачине, па све добро сједините руком. Овако припремљено месо ставите у фрижидер на сат-два, да се укуси споје. Сир исеците на мало веће коцке. Извадите месо из фрижидера и мало га правите ручно, па формирајте лоптице. Добија се око осам лоптица. На даску ставити чвршћу најлон фолију, на једну половину најлонске фолије ставити ћуфте, мало притиснути руком, па покрити другом половином најлонске фолије. Лоптицу сада одозго притиснути кухињском даском, да постане тања и добије један већи круг, дебљине око пола центиметра. На једну половину круга ставите сир, а другу половину круга пренесите преко сира. Добро спојите крајеве да сир не исцури током пржења. Оформљене пуњене ћуфте уваљајте у презле и пржите са обе стране, на умереној температури, док не добију лепу боју.
Пријатно!
Genijalan trik je kako možete brže da dobijete kockice leda u zamrzivaču

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пуњене ћуфте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.