Рецепт дана: Рижото са шкампама

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Mar.2025, 06:00

Рецепт дана: Рижото са шкампама

Ако тражите идеју за једноставан, брз и укусан ручак, дошли сте на право место јер смо вам у наставку донели рецепт за кремасти рижото од шкампа који се одлично слаже са чашом белог вина. Фото: Pixabay/Sunday133 За овај рижото биће вам потребно неколико лако доступних састојака, а позитивна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ствар је што је погодан и за оне који не једу месо током поста.
Састојци: 250 г пиринча 250 г шкампа 1 црвени лук 2 чена белог лука 1 литар биљног или рибљег темељца 100 мл белог вина 20 г путера 20 г пармезана ситно сецкани першун маслиново уље со, бибер Припрема: Загрејте маслиново уље и додајте ситно исецкан црни и бели лук.
Када лук постане провидан, додајте шкампе (или козице) и кратко их пропржите.
Затим додајте вино, а када алкохол испари додајте пиринач.
За рижото је најбоље изабрати пиринач кратког или средњег зрна, као што је арборио – са доста скроба, што ће рижото учинити кремастим, па немојте испирати пиринач пре припреме.
Постепено додајте темељац у пиринач, стално мешајући, и добро зачините.
Када је пиринач скуван, склоните са ватре и додајте хладан путер нарезан на коцкице и пармезан и добро промешајте. Рижото треба да се рашири по тањиру.
На крају, прилагодите зачине и по жељи додајте мало свежег першуна и још пармезана.
Пријатно!
Koliko dugo piletina može da stoji u zamrzivaču?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Рижото са шкампама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.