
Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Mar.2025, 06:00
Рецепт дана: Пилетина са пиринчем
Пилетина и пиринач у овом рецепту претварају се у комбинацију здравља и гурманског ужитка. Пилетина, богата висококвалитетним протеинима и есенцијалним аминокиселинама, подржава регенерацију мишића и јача имуни систем.
Фото: Pixabay/MD-OSMAN-GANI
Састојци:
800 г пилећих батака
400 г пиринча
1 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << црвени лук
2 чена белог лука
2 кашичице соли
½ кашичице бибера
1 кашика мешавине зачина
1 кашика путера
2 кашике маслиновог уља
1 кашика млевене црвене паприке
2 кашике парадајз пиреа
Припрема:
На уљу и путеру издинстати сецкани црвени и бели лук.
Додајте парадајз пире и млевену црвену паприку и пиринач да продинстате са поврћем.
Затим зачините сољу и бибером и динстајте око 10 минута.
У дубокој посуди скувајте пилетину са мешавином зачина или поврћем.
У посуду отпорну на рерну сипајте маслиново уље, додајте парени пиринач са поврћем, куване батке и сипајте пилећи темељац.
Све пеците у рерни око 40 минута на 180 степени.
Пријатно!
Recept dana: Maskarpone
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пилетина са пиринчем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.