
Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2025, 06:00
Рецепт дана: Рижото са печуркама и блитвом
Кремасти рижото са печуркама и поврћем који је спреман за десетак минута.
Фото: Pixabay/romjanaly
Састојци:
450 грама шампињона
1 лук
3 чена белог лука
3 кашике маслиновог уља
со, бибер
1 шоља пиринча –
400 грама блитве
мало сира
1 кашика путера
око 700 милилитра супе од поврћа
Припрема: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
На маслиновом уљу продинстајте лук, додајте очишћене сецкане шампињоне, сецкани бели лук и мало посолите. Крчкајте око 10 минута, а за то време оперите блитву и одвојите листове од стабљике. Блитву исеците на резанце и кратко ставите у кључалу воду, па одмах оцедите и исперите хладном водом. У динстане печурке додати пиринач, па лагано прелити супом и промешати да не загори. Пред сам крај припреме додати исецкану блитву, промешати, па додати сир и путер. На крају побиберите и по потреби још мало посолите. Готов рижото поспите ренданим пармезаном.
Пријатно!
Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Рижото са печуркама и блитвом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.