Рецепт дана: Рижото са печуркама и блитвом

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2025, 06:00

Рецепт дана: Рижото са печуркама и блитвом

Кремасти рижото са печуркама и поврћем који је спреман за десетак минута.
Фото: Pixabay/romjanaly Састојци:  450 грама шампињона  1 лук 3 чена белог лука 3 кашике маслиновог уља со, бибер 1 шоља пиринча – 400 грама блитве  мало сира 1 кашика путера око 700 милилитра супе од поврћа Припрема: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << На маслиновом уљу продинстајте лук, додајте очишћене сецкане шампињоне, сецкани бели лук и мало посолите. Крчкајте око 10 минута, а за то време оперите блитву и одвојите листове од стабљике. Блитву исеците на резанце и кратко ставите у кључалу воду, па одмах оцедите и исперите хладном водом. У динстане печурке додати пиринач, па лагано прелити супом и промешати да не загори. Пред сам крај припреме додати исецкану блитву, промешати, па додати сир и путер. На крају побиберите и по потреби још мало посолите. Готов рижото поспите ренданим пармезаном.
Пријатно!
Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Рижото са печуркама и блитвом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.