
Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2025, 18:00
Ово је прави начин припреме смрзнутог грашка
Грашак је махунарка веома слатког укуса и одличан извор протеина. Замрзнути грашак се брзо кува, па се врло лако припрема. Али током припреме често губи текстуру и светло зелену боју.
Фотo: Pixabay/tobrother
Разлог лежи у неправилној припреми. Замрзнути грашак не треба кувати, већ га >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одмах по вађењу из замрзивача ставити у кључалу воду.
Ово „правило” важи и за остало смрзнуто поврће.
Ово су упутства:
Не дозволите да поврће прокључа
Грашку или кукурузу додајте мало шећера да поврће буде још слађе
Немојте додавати со пре сервирања јер то може да дехидрира поврће
Савети за најбољи грашак:
Прво испразните врећу смрзнутог грашка у лонац
Додајте шест кашика путера, бели лук и мало шећера
Крчкајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скува
Посолите и побиберите јело и послужите.
Šta osobe sa dijabetesom treba da znaju o palenti i kako utiče na nivo šećera u krvi
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово је прави начин припреме смрзнутог грашка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.