Русија: Влада ће помоћи евакуацију цивила из Херсонске области

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Okt.2022, 20:31

Русија: Влада ће помоћи евакуацију цивила из Херсонске области

Заменик премијера Руске Федерације Марат Хуснулин, саопштио је данас да је руска влада одлучила да помогне у организовању евакуације становника Херсонске области у друге регионе земље. Фото: Pixabay/rperucho
„Влада је одлучила да организује помоћ у одласку становника Херсонске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << области у друге руске регионе, навео је Хуснулин.
Додаје да ће влада у потпуности помоћи администрацији Херсонске области у смештају становника региона у друге конститутивне ентитете Руске Федерације, преноси Тас с.
„Свима ћемо обезбедити бесплатну смештај и све што је потребно, а онима који одлуче да трајно остану у новом месту, обезбедићемо дом“, рекао је Хуснулил.
Према речима Хуснулина, шефови руских региона биће упућени да пруже неопходну помоћ становницима Херсонске области који желе да путују у друге регионе.
Шеф херсонске администрације којег је поставила Русија, Владимир Салдо, апеловао је данас на руководство Руске Федерације да помогне како би се становништво Херсонске области евакуисало од ратних дејстава. Салдо је у видео поруци коју је објавио на друштвеној мрежи Телеграм рекао да је народ Херсона на референдуму донео одлуку да се придружи Руској Федерацији, те да би руководство Русије требало да помогне евакуацији становника у „мирније области“, пре свега Крим, Ростовску област, Краснодарску и Ставропољска покрајину.
„Херсонска област је крајем септембра направила избор – на референдуму је потврдила жељу да се придружи Руској Федерацији, обнови историјску правду и врати изгубљено последњих година“, рекао је Салдо.
Наводи да ракетни удари наносе озбиљну штету, становништву, а да су мете пројектила хотели, стамбени објекти, пијаце, где има много цивила. „Обраћајући се руководству земље, замолио бих вас за помоћ у организовању одласка цивила у друге регионе. Ми, становници Херсонске области, наравно, знамо да Русија не напушта сопствени народ“, закључио је Салдо.
На истоку Украјине у четири области – Доњецкој, Луганској, Запорошкој и Херсонској од 23. до 27. септембра одржани су реферндуми на којима је локално становништво изгласало припајање Русији.

Peskov: Male šanse za mirovne pregovore Rusije i Zapada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: Влада ће помоћи евакуацију цивила из Херсонске области се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.