Откривање скулптуре „Двоглави идол” поред Музеја Војводине

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Okt.2022, 19:01

Откривање скулптуре „Двоглави идол” поред Музеја Војводине

Поред Музеја Војводине (на углу Дунавске 35 и Жарка Васиљевића), 11. октобра у 19 часова ће бити уприличено свечано откривање скулптуре „Двоглави идол”, која је била изложена на Павиљону Републике Србије на EXPO Dubai 2020. Фото: НСЕПК2022 Скулптура је дело новосадског вајара Александра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Бунчића, а инспирисана је неолитском двоглавом фигурином, која се чува у Музеју Војводине.
Двоглава фигурина део је сталне поставке Музеја, а тренутно се налази на репрезентативној изложби „Сан неолитске ноћи”.
Овај аутентичан музејски предмет, пронађен на локалитету Гомолава у Хртковцима приликом систематско-заштитног ископавања 1965. године, израђен је од керамике, са две главе, једним трупом и две руке на боковима и јединствен је по свом изгледу.
Pedeset godina od otvaranja bibliotečkog ogranka „Žarko Zrenjanin“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Откривање скулптуре „Двоглави идол” поред Музеја Војводине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.