Москва: Испорука далекометног западног оружја је црвена линија

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Okt.2022, 09:54

Москва: Испорука далекометног западног оружја је црвена линија

Високи руски дипломата Алексеј Полишчук изјавио је данас да би евентуална испорука далекометног или оружја велике разорне моћи Кијеву била црвена линија за Русију. Фото: Pixabay/essuera „Што се тиче црвених линија, већ смо их означили. Пре свега, то су испоруке далекометног или моћнијег >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наоружања Кијеву“, изјавио је Полишчук, преноси Тасс.
Додаје да ће Русија донети конкретне мере одговора на акције САД и њихових савезника који снабдевају оружјем Кијевски режим.
Полишчук наводи и да САД помажу Украјини у регрутовању страних плаћеника и дају смернице о борбеним дејствима.
„Све то претвара САД у учесника у сукобу. Многи западни експерти верују да САД воде прокси рат против Русије у Украјини“, рекао је дипломата.
Полишчук истиче да је Вашингтон ангажовао и своје савезнике, подстичући их да пошаљу наоружање Украјину.
„Француска и Немачка ће повећати војну и техничку помоћ“, рекао је он.
Протекле недеље Амерички председник Џозеф Бајден рекао је у разговору са украјинским председником Володимиром Зеленским да ће Вашингтон обезбедити још 625 милиона долара војне помоћи за Кијев, укључујући лансере за ракетни систем високе покретљивости, пренео је Ројтерс.
Dekret Mišustina: NE Zaporožje osnovano u Rusiji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва: Испорука далекометног западног оружја је црвена линија се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.