Дончић први кандидат за МВП, Јокић за најбољег центра у наредној сезони НБА лиге

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Okt.2022, 13:02

Дончић први кандидат за МВП, Јокић за најбољег центра у наредној сезони НБА лиге

Кошаркаш Даласа Словенац Лука Дончић главни је кандидат за најкориснијег играча сезоне (МВП) наводи се у анкети, коју су челници НБА лиге спровели са генералним менаџерима свих клубова, преносе амерички медији. Фото: Танјуг/AP/Jeff Chiu Двоструки узастопни МВП НБА лиге и кошаркаш >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Денвера Србин Никола Јокић не налази се међу четири кандидата за овосезонску награду.
Чак 48 одсто анкетираних сматра да је Дончић први фаворит за најкориснијег играча у наредној сезони.
На другом месту је кошаркаш Милвокија Грк Јанис Адетокумбо (34 одсто), а потом следе играч Филаделфије Џоел Ембид (14) и плејмејкер Голден Стејта Стеф Кари (3).
Генерални менаџери предвиђају да је Милвоки кандидат број један за титулу (43 одсто), а потом следе Голден стејт (25), Бостон (21), ЛА Клиперс (11)…
Јокић има највеће шансе да наредне сезоне буде најбољи центар у НБА лиги. Српски кошаркаш је добио 79 одсто, а на другом месту је Ембид са 17. Млади Француз Виктор Вембањама (45 одсто) је најбољи кошаркаш који не игра у НБА лиги, а потом следе Никола Миротић (28) из Барселоне и плејмејкер Ефеса и српски репрезентативац Василије Мицић (21).
Најбољи тренер у НБА лиги је Ерик Сполстра из Мајамија, који је добио 52 одсто гласова.
Нова сезона у НБА лиги почиње 19. октобра.
Nikola Jović dvocifren u pobedi Majamija nad Bruklinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дончић први кандидат за МВП, Јокић за најбољег центра у наредној сезони НБА лиге се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.