Петковић: Апсурдно да Османи напада Вучића

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Okt.2022, 12:43

Петковић: Апсурдно да Османи напада Вучића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је „апсурдно и излизано“ да Вјоса Османи напада председника Александра Вучића, када је једини и прави фактор нестабилности на Косову и Метохији, али и шире, Аљбин Курти који свакодневно прети ратом, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << звецка оружјем и гради илегалне базе на северу КиМ. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Да у Приштини истински желе нормализацију односа, мир и стабилност, већ одавно је требало да формирају Заједницу српских општина која гарантује колективна права Србима, уместо што свакодневно расте број напада на Србе, њихову имовину, па чак и гробове“, навео је петковић у саопштењу.
Он је указао да уместо поштовања споразума из дијалога, Османијева жели да градњу илегалних база, уз отимање земље Србима у Зубином Потоку и Лепосавићу, представи као владавину права.
То има само у Приштини, каже Петковић, да се узурпација представља као владавина права, а поштовање споразума као безакоње, јер управо то ради Османијева, говорећи како никада неће формирати ЗСО.
„Очекујемо да због овакве глорификације кршења споразума од стране Приштине, јасно реагује и међународна заједница и осуди изјаве које нису у духу дијалога и нормализације односа“, рекао је Петковић.
Он је додао да нема ни једног разлога да се Вјоса Османи толико плаши новинарског питања око формирања Заједнице српских општина, јер то је обавеза коју ће морати да испуни и то онако како је договорено у Бриселу 2013. и 2015. године, а не онако како би она волела да убеди себе и западне амбасаде.
„И за крај, ако је такозвани устав алфа и омега такозваног Косова, како то тврди Вјоса Османи, због чега још увек није спроведена одлука о повраћају 24 хектара манастирске земље Високим Дечанима?“, упитао је Петковић.
Подсетио је и да је Устав Србије „наша једина алфа и омега и наш једини оквир деловања“.
Османи је у Прагу изнела тврдњу да Вучић подржава криминалне банде на северу Косова, а говорећи о ЗСО да је „алфа и омега сваког деловања“ устав тзв. Косова.
Vučić sa Shinasom: SRB se pokazala kao pouzdan partner

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Апсурдно да Османи напада Вучића се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.