Како да на природан начин изгубите килограме?

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 15:01

Како да на природан начин изгубите килограме?

Да ли тражите потпуно природан начин који ће вам помоћи да изгубите неколико досадних килограма вишка, ослободите се токсина и побољшате опште стање организма? Онда је право време да почнете да пијете воду са циметом. Фото: Pixabay/Daria-Yakovleva Вода са циметом се одавно препоручује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << као средство за мршављење, а недавна истраживања су показала да у тој тврдњи има истине. Наиме, у једној студији откривено је да цимет повећава термогенезу (производњу топлоте у телу) и до 20 одсто, што помаже у сагоревању вишка калорија.
Такође је познато да цимет смањује апетит и жељу за храном и помаже у контроли нездравог уноса хране. Поред тога, вода са циметом може помоћи у побољшању варења, јер стимулише производњу пљувачке и дигестивних ензима. Цимет такође помаже у разградњи масне хране, чинећи је лакшом за варење. Пијење воде са циметом пре оброка може помоћи у смањењу надимања и гасова, као и симптома као што су мучнина и жгаравица.
Поред тога, цимет је природни антисептик који може уништити штетне бактерије у цревима. Ово може помоћи у одржавању здравља и правилног функционисања дигестивног система.
Редовна конзумација овог пића ће убрзати ваш метаболизам и смањити апетит, што већина људи жели, зар не? Поред тога, цимет помаже у регулисању нивоа шећера у крви, што може спречити жудњу и болове глади. Најбоља ствар код овог напитка је то што се врло лако припрема, са само два састојка – штапићима цимета и топле воде.
Састојци: 500 милилитара воде 1 штапић цимета или 3 прстохвата цимета у праху Припрема: Воду проври, па склонити са рингле и додати штапић цимета или цимет у праху и покрити прозирном фолијом, па оставити да одстоји најмање два сата. По жељи додајте мед или лимун и конзумирајте неколико пута у току дана.
Најбоље време за конзумирање овог пића: Ако желите да смршате, најбоље време да пијете воду са циметом је ујутру, пре доручка, јер је тада ваше тело најспремније да сагорева масти и губи килограме. Пијење воде са циметом пре доручка помаже да покренете метаболизам и започнете дан пуни енергије. Можете га пити и касније током дана, око ручка или рано увече. Само пазите да га не пијете пре спавања, јер цимет може утицати на квалитет вашег сна.
Najpopularniji savet za mršavljenje je zapravo mit?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да на природан начин изгубите килограме? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.