Почео министарски састанак Србија, Аустрија и Мађарска о миграцијама

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 10:02

Почео министарски састанак Србија, Аустрија и Мађарска о миграцијама

Трилатерални министарски састанак Србије, Аустрије и Мађарске на тему ефикасног управљања процесима миграција почео је јутрос у Београду, у Палати Србије. Фото: WikimediaCommons/Драган Татић Састанку председава министар финансија Синиша Мали, а осим њега у делегацији Србије су министар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << спољних послова Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, министар одбране Небојша Стефановић и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.
Са друге стране, делегације Аустрије и Мађарске предводе савезни министар за европске и међународне послове Аустрије Александер Шаленберг и министар иностраних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто.
Након састанка биће одржана конференција за медије. Трилатерални састанак на министарском нивоу уследио је након самита Србије, Мађарске и Аустрије 3. октобра у Будимпешти, на коме су учествовали председник Србије Александар Вучић, мађарски премијер Виктор Орбан и аустријски канцелар Карл Нехамер.
Тада је договорено да следећи састанак буде одржан на министарском нивоу у Београду, на коме ће бити разрађен акциони план за сарадњу три земље у спречавању илегалних миграција. Вучић је том приликом најавио да ће Србија до краја године значајно ускладити своју визну политику с визном политиком ЕУ и поручио да Србија неће моћи да се користи као улазна земља за илегалне миграције.
Такође, Вучић је рекао да је договорено, пре свега са Мађарском, али и са Аустријом, да једни другима помажемо када је у питању чувању наших граница од неконтролисаног упада илегалних миграната.
Vučić danas na trilateralnom sastanku sa Makronom i Šolcom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почео министарски састанак Србија, Аустрија и Мађарска о миграцијама се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.