ЕУ разматра санкције за Иран због насилног гушења протеста

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 09:55

ЕУ разматра санкције за Иран због насилног гушења протеста

Европска унија разматра увођење додатних санкција Ирану, изјавио је данас високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ, након што су организације за заштиту људских права саопштиле да су хиљаде људи ухапшене, а на стотине повређене током гушења протеста >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од стране иранских снага безбедности. Фото: Wikimedia Commons Министри спољних послова ЕУ разговараће о даљим санкцијама Ирану на следећем састанку, саопштио је Борељ новинарима у Прагу, преноси Ројтерс.
Организације за људска права процењују да је број погинулих на протестима у Ирану већи од 150.
Власти су пријавиле бројне смртне случајеве међу снагама безбедности, оптужујући стране снаге, укључујући САД, за мешање у дестабилизацију Ирана.
Антивладини протести избили су у Ирану у септембру након смрти младе Иранке Махсе Амини (22) коју је притворила полиција за морал.
Амини је пала у кому неколико сати након што ју је полиција за морал ухапсила због наводног кршења правила ношења хиџаба.
Протести су почели после њене сахране, проширили се широм земље и постали најгори немири виђени у земљи годинама уназад.
Šolc veruje da je moguća izgradnja gasovoda preko Pirineja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ разматра санкције за Иран због насилног гушења протеста се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.