Брнабић: Отворени акт непријатељства Хрватске према Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 09:53

Брнабић: Отворени акт непријатељства Хрватске према Србији

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је то што је Хрватска тражила да се заустави допремање руске нафте Србији преко Јанафа, у оквиру новог пакета санкција ЕУ Русији, отворени акт непријатељства Хрватске према Србији и да ће Србија, после повратка председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Александра Вучића из Прага и његовог обраћања у суботу, морати да донесе стратешке одлуке и прави стратешке промене. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „Све се то дешава на експлицитни захтев Хрватске, да се то прихвати, да се Србија практицно казни, само зато што тражи казну за убијену децу (на Петровачкој цести), а да то ЕУ не спреци, то је скандал“, рекла је Брнабић гостујући на ТВ Хепи.
Она каже да је већ говорила да ће „председник бити под огромним притиском данас (на самиту ЕПЗ у Прагу), а данас, након ове срамотне одлуке ЕУ, мислим да ће они бити под баражном ватром. Најискреније мислим да ће они данас видети ко је Александар Вучић и какав је он политичар. Мислим да до сада нису видели Вучића који је овако одлуцан и који има овако јаке аргументе којима ће да им покаже сву њихову бруку, лицемерје и срамоту“, рекла је Брнабић гостујући на ТВ Хепи.
Премијерка је рекла да то што је Брисел из пакета санкција изузео неке чланице Уније, као што је Бугарска, или Мађарске, „зато сто кажу да ће их то економски погодити, али да на експлицитан захтев Хрватске не изузму Србију, тиме чине директну финансијску штету Србији, свим грађанима и привреди, којима избијају из џепа стотине и стотине милиона евра“. „Ово је отворени акт непријатељства Хрватске према Србији. Сачекаћемо повратак председника, као и његово обраћање у суботу и на основу овога ћемо морати да доносимо неке стратешке одлуке и правимо стратешке промене. Још једна важна ствар је то што је ово показало да све оно што ЕУ замера Русији – да су несигуран партнер, да користе енергенте у политичке сврхе, све су то они јуче урадили нама – Хрватска је искористила енергетику и свој положај, и само то што Јанаф иде преко њих, све је то искористила у политичке сврхе и ЕУ им је све то дозволила“, рекла је Брнабић.
На питање како се то може променити, она је рекла да „ту нема помоћи, ми имамо само Јанаф, једини нафтовод који иде према Србији“ и да само ЕУ може да промени ту одлуку.
Toplana u Kragujevcu urađena po svetskim standardima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Отворени акт непријатељства Хрватске према Србији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.