Шолц верује да је могућа изградња гасовода преко Пиринеја

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 09:48

Шолц верује да је могућа изградња гасовода преко Пиринеја

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да нема утисак да је Француска одбацила изградњу гасовода преко Пиринеја и изразио „чврсто уверење“ да је Европи потребно више енергетских конекција. Фото: Танјуг/Photo/Markus Schreiber „Немам утисак да је та могућност искључена“, рекао је Шолц >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << после састанка са шпанским премијером Педром Санчезом у граду Ла Коруња на северу Шпаније.
Он је додао да неке конекције можда нису свакодневно економски исплативе, али да то могу да постану, преноси Ројтерс.
На дневном реду шпанско-немачког самита у Ла Коруњи, где се Шолц састао са Санчезом, била је енергетска криза, али и нови европски антиракетни штит који је предложила Немачка, преноси ТВЕ.
Иницијатива долази из Берлина и тежи стварању заједничког система ПВО за целу Европску унију.
Kazahstan: Tokajeva stranka istakla njegovu kandidaturu za drugi mandat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц верује да је могућа изградња гасовода преко Пиринеја се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.