Почиње Евролига: Ефес брани титулу, српски дерби у елити

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 08:58

Почиње Евролига: Ефес брани титулу, српски дерби у елити

Нова сезона Евролиге, најјачег кошаркашког такмичења у Европи, почиње данас и према свим најавама могла би да буде узбудљивија него икад, посебно кад су у питању навијачи из Србије. Фото: Градске инфо Црвена звезда и Партизан представљаће регион у елитном такмичењу, играће се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вечити дерби у Евролиги, пошто су после суспензије руских клубова (ЦСКА, Зенит, Уникс), црно-бели добили вајлд-кард.
Ефес, предвођен Василијем Мицићем, покушаће да освоији трећу узастопну титулу, што је у новијој историји урадила само Југопластика, а према прогнозама највећи ривали за титулу биће им Реал Мадрид, Барселона са Николом Калинићем, Фенербахче са Немањом Бјелицом, Макаби, а можда и Виртус, повратник у елитно друштво, на челу са Милошом Теодосићем.
Биће занимљиво видети како ће Дејан Радоњић предводити Панатинаикос у елитном друштву, а наравно, никада се не сме отписати ни други грчки великан, Олимпијакос.
На старту сезоне Ефес дочекује Црвену звезду, док Партизан гостује Алби из Берлина, а први вечити дерби у Евролиги одиграће се 8. децембра у Штарк арени, а домаћин је Партизан.
Распоред првог кола: Четвртак: Панатинаикос – Реал Мадрид, Асвел – Олимпија, Макаби – Жалгирис, Бајерн – Фенербахче, Валенсија – Басконија.
Петак: Ефес – Црвена звезда (19.30), Алба – Партизан (20.00), Барселона – Олимпијакос, Виртус – Монако.
Deset najplaćenijih igrača Evrolige – Srbi u vrhu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почиње Евролига: Ефес брани титулу, српски дерби у елити се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.