Бајден тражи повећање производње енергената у САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2022, 19:36

Бајден тражи повећање производње енергената у САД

Амерички председник Џозеф Бајден позвао је администрацију и Конгрес да истраже начине да се повећа производња енергената у САД и смањи контрола Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) над ценама енергената након, како је рекао, „кратковидог“ смањења производње у земљама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ОПЕК, саопштила је данас Бела кућа. Фото: Танјуг/Evan Vuči Бајден је најавио да ће у складу са потребама наставити да управља коришћењем нафте из националних стратешких резерви, наводи се у саопштењу саветника за националну безбедност Беле куће Џејка Саливена и директор Националног економског савета Брајана Диза, преноси Ројтерс.
Бела кућа се раније обавезала да ће у наредним недељама прекинути са коришћењем нафте из америчких стратешких резерви, али данас је саопштено да ће нафта из државних резерви ипак наставити да се користи „по потреби“.
Раније ове године, председник Бајден је одобрио да се из резерви сме користити 180 милиона барела.
На данашњем састанку ОПЕК+ у Бечу игнорисане су молбе Беле куће да се одржи производња нафте без ограничења и одлучено је да се производња смањи чак за два милиона барела дневно, што је највеће смањење производње од избијања пандемије ковида-19 2020. године.
„Председник (Бајден) је разочаран кратковидом одлуком ОПЕК+ да смањи производне квоте у тренутку када се глобална економија суочава са континуираним негативним утицајем Путинове инвазије на Украјину“, наводи се у саопштењу.
Generalni direktor IAEA na putu za Kijev

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден тражи повећање производње енергената у САД се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.