Канцеларија за КиМ: На гробљу у Клокоту поломљен споменик

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 16:11

Канцеларија за КиМ: На гробљу у Клокоту поломљен споменик

На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нiшићу, а оскрнављени споменик су затекли синови, који су случај пријавили полицији, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију. Фото: WikimediaCommons/Bože pravde Наводи се да је ова породична гробница >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << подигнута 2008. године, а покојник сахрањен 2018. године, као и да је према сумњи синова, а на основу оштећења, споменик сломљен крампом.
Канцеларија захтева да се починиоци овог недела хитно пронађу, а међународне мисије да делују у оквиру свог мандата и обезбеде прекопотребну заштиту српском народу на КиМ.
Како наводи Канцеларија, ово је нажалост нови у низу случајева да се српски споменици, хумке и крстови скрнаве широм Косова и Метохије, као и на самом гробљу у Клокоту.
„Очигледно је да албанским есктремистима није довољно да готово свакодневно нападају српски народ и њихову имовину са циљем да их обесхрабре у намери да остану на својим огњиштима, већ ни мртвим Србима не дају да почивају у миру“, наводе из Канцеларије за КиМ.
Такође, како кажу, овај антицивилизацијски чин најјасније осликава антисрпску хистерију и мржњу према нашем народу на простору КиМ, чији су креатори приштински политичари који ни један инцидент према Србима нису осудили.
Истичу да Међународне организације и институције више не смеју да затварају очи пред оваквим вандалским чиновима, јер су они и велика срамота и на њиховом образу и антицивилизацијске тековине у 21. веку у срцу Европе.
RIK proglasio listu egipatske nacionalne manjine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Канцеларија за КиМ: На гробљу у Клокоту поломљен споменик се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.