Захарова: Провокација Пољске према руском амбасадору

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 12:05

Захарова: Провокација Пољске према руском амбасадору

„Очигледна провокација Пољске према руском амбасадору у Варшави Сергеју Андрејеву представља кршење општих правила дипломатске комуникације“, изјавила је данас портпарол руског министарства иностраних послова Марија Захарова. Фото: Wikimedia Commons Она је навела да је амбасадор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Андрејев јуче позван у пољско министарство иностраних послова, где му је један високорангирани дипломата понудио, у замену за одређену врсту помоћи пољских званичника, да јавно говори против специјалне војне операције у Украјини и да се потпуно дистанцира од политичког курса своје земље.
Захарова је нагласила да то показује да пољско министарство иностраних послова не поштује норме професионалне етике.
Руски амбасадор је одговорио да не жели да губи време и изразио је свој став о развоју ситуације у Украјини, истакла је Захарова, пренео је ТАС.
Savet federacije ratifikovao sporazume o ulasku četiri ukrajinske teritorije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Провокација Пољске према руском амбасадору се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.