Иран лансирао свемирски тегљач

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 10:21

Иран лансирао свемирски тегљач

Иранска државна телевизија објавила је данас да је Иран лансирао свемирски тегљач способан да прелети сателите у међуорбиталном простору. Фото: Wikimediacommons/Farsnews.com Свемирску летелицу је конструисао ирански Центар за свемирска истраживања, а лансирало је јуче министарство одбране, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пренео је АП.
Шеф иранске Свемирске агенције Хасан Салариех рекао је да се званичници надају да ће ускоро бити тестиран главни свемирски тегљач.
Иран је представио тегљач јавности 2017.
Свемирски тегљач може да помери сателит из једне орбите у другу.
Иран дуго развија свемирски програм и наводи да није намењен у војне сврхе. Техеран има и цивилни и војни свемирски програм, а Вашингтон страхује да би Иран могао да га употреби за балистичке ракете.
Иран је у јуну лансирао ракету на чврсто гориво, а у августу је руска ракета успешно лансирала један ирански сателит у орбиту.
Mask izneo predlog o tome kako da se zaustavi rat u Ukrajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иран лансирао свемирски тегљач се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.