У Сенти потписани уговори о субвенционисању трошкова енергетске ефикасности

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 20:09

У Сенти потписани уговори о субвенционисању трошкова енергетске ефикасности

Представници локалне самоуправе потписали су у Сенти уговоре о субвенционисању трошкова за потребе реализовања Програма енергетске ефикасности Министарства рударства и енергетике, са грађанима и осам фирми које ће бити задужене за извођење радова. Реч је о инвестицији вредној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << готово дванаест милиона динара. Део средстава у износу од пет милиона динара обезбеђују Општина и ресорно Министарство. Фото: Unsplash/Raisa Milova
Јавни позив за доделу бесповратних средстава односио се на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградњу соларних колектора за грејање воде. Бесповратна средства из овог Програма добиће 46 грађана. Један од њих је и Сенћанин Мирослав Загорац. Он ће овај новац уложити у увођење централног грејања на гас у породичној кући.
Мирослав Загорац каже да  му та субвенција значи. „Поготово што смо ми у годинама. Проблем је гориво, до сада со се грејали на чврсто и на угаљ и на дрва, струју. Сада мислим да ће то бити много боље и квалитетније.”
Средства су одобрена за набавку котлова, замену унутрашње цевне мреже, набавку топлотних пумпи и замену столарије. Интересовање грађана за овај вид финансијске подршке веће је него претходне године, рекао је председик Општине Сента Рудолф Цегледи.
Рудолф Цегледи председник Општине Сента наводи “Надамо се да ће тај тренд да се настави. Тако ћемо допринети да грађани имају боље услове живота, да мање троше за енергетске потребе, а да више сачувамо нашу животу околину.”
Пројекат енергетске ефикасности успешно је реализован у Сенти и прошле године, истиче Цегледи.

Mađarska postigla sporazum sa Gaspromom o odlaganju plaćanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Сенти потписани уговори о субвенционисању трошкова енергетске ефикасности се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.