Пет разлога зашто би требало да једете бели лук чешће

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 17:00

Пет разлога зашто би требало да једете бели лук чешће

Бели лук је изузетно укусан и има бројне здравствене предности. Ово је пет разлога зашто треба чешће да једете бели лук. Фото: Pixabay/Shutterbug75 Једињење у белом луку може помоћи у борби против тровања храном Једно истраживање је показало да је једињење белог лука 100 пута ефикасније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од уобичајених антибиотика у борби против Kампилобактера, бактерије која се обично налази у сировој пилетини која може да изазове мучнину, повраћање и дијареју.
Бели лук вас можда неће спречити да се разболите, али се може користити за чишћење места за припрему хране.
Ефикасан је против неких бактерија и гљивица Бели лук може помоћи у борби против одређених врста гљивица и бактерија. Ако имате атлетско стопало, намакање стопала у води са згњеченим ченовима белог лука може вам помоћи да се решите овог проблема.
Има антиинфламаторна својства Бели лук садржи четири врсте једињења која су ефикасна у борби против упале. Нека једињења у белом луку могу природно смањити бол и иритацију на сличан начин као и лекови против болова.
Бели лук може спречити прехладу Једна мала студија пратила је 146 здравих одраслих током сезоне прехладе и грипа да би видела да ли бели лук може да помогне у спречавању болести. Учесници су подељени у две групе – половина учесника је добила бели лук, а половина плацебо. У плацебо групи, 65 испитаника се прехладило током студије, а у групи са белим луком само 24 испитаника је добило прехладу. Резултати досадашњих студија су обећавајући, али су потребна додатна истраживања да би се бели лук могао сматрати леком за прехладу.
Бели лук може помоћи у превенцији рака Неколико студија показује везу између конзумирања белог лука и нижег ризика од одређених врста рака. Ово поврће може помоћи у превенцији рака желуца и дебелог црева, наводи се у раду објављеном у Јоурнал оф Нутритион. Друга студија је открила да жене средњих година имају 35 посто мање шансе да оболе од рака дебелог црева ако су имале уравнотежену исхрану која укључује бели лук и друго поврће и воће.
Neverovatne prednosti cvekle za vaše zdravlje koje niste mogli ni zamisliti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пет разлога зашто би требало да једете бели лук чешће се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.