Али Хамнеи: Нереди у земљи планирани

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 15:54

Али Хамнеи: Нереди у земљи планирани

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи данас се први пут огласио од 17. септембра када су у земљи избили немири због смрти девојке у притвору и оценио да су протести били планирани и да их нису организовали обични грађани, преноси Ројтерс. Фото: Танјуг/AP/Hadi Mizban Државни медији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преносе да је Хамнеи рекао како му је смрт 22-годишње Махсе Амини „сломила срце“, и да је у питању „горки инцидент“, али и да појединци изазивају несигурност осталих грађана као и да су нереди у држави планирани.
Он је изразио подршку безбедносним снагама, које се по његовим речима, суочавају са неправдом, наводи Ројтерс.
Махса Амини је умрла у болници 16. септембра, три дана након што је тзв. полиција за морал ухапсила и одвела на часове скромности, јер наводно није носила хиџаб по прописима.
Власти Ирана тврде да се онесвестила у притвору и да је упала у кому због хроничних обољења која су довела до њене смрти, док очевици сведоче о бруталном пребијању од стране полиције.
У Ирану се протести и даље одржавају, упркос снажном одговору снага безбедности које користе сузавце, палице и водене топове да би растерали окупљене.
Како преноси Ројтерс, група „Иран хјуман ратс“ на свом сајту процењује да је до сада на протестима страдало 133 особе. Приступ интернету у последњих десет дана је ограничен или потпуно прекинут.
Integracijom u savez država – Rusija i Belorusija protiv sankcija Zapada

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Али Хамнеи: Нереди у земљи планирани се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.