Тајван покренуо први ТВ канал на енглеском језику

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 09:57

Тајван покренуо први ТВ канал на енглеском језику

Тајван је данас покренуо први телевизијски канал за вести, стил живота и забаву на енглеском језику. Фото: Pixabay/bohdanchreptak ТВ канал Тајван Плус, који подржава влада, почео је са радом прошле године као углавном онлајн платформа за стриминг и има велику подршку од председнице Цај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Инг-Вен, пренео је Ројтерс.
Она је на церемонији покретања рекла да је ТВ канал већ подигао међународни профил Тајвана и да ће помоћи да острво успостави све ближе везе са „земљама које деле њихове основне вредности слободе и демократије“.
„Приче о Тајвану треба поделити са светом. С обзиром на то да се све више људи широм света интересује за Тајван, важније је него икада да имамо платформу за довођење Тајвана у међународну заједницу“, рекла је предсеница Тајвана.
Министар културе Ли Јунг-те рекао је новинарима да Тајван треба да буде у стању да се избори са оним што Кина каже о острву и да истакне тајвански став.
„Наш глас се на међународном нивоу није у потпуности чуо. Кина непрестано шири став да је Тајван део Кине, и многи људи у то верују. Кажете им да то није случај, а они питају зашто“, казао је Ли.
Додао је да ће у будућности користити тајванске медије како би објаснили међународној заједници зашто то није тако.
Телевизијски канал је за сада доступан само на Тајвану, али Ли је рекао да планирају покретање у Сједињеним Америчким Државама у наредних шест месеци.
Тајван већ има прегршт домаћих медија на енглеском језику, од којих је најистакнутији лист Тајпеј тајмс, основан 1999. године, наводи британска агенција.
Azerbejdžan predložio razgovore sa Jermenijom u oktobru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тајван покренуо први ТВ канал на енглеском језику се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.