Азербејџан предложио разговоре са Јерменијом у октобру

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 09:50

Азербејџан предложио разговоре са Јерменијом у октобру

Министарство спољних послова Азербејџана саопштило је да је предложило да се заказани разговори са Јерменијом помере за овај месец, уместо новембра, како би се решиле тензије на њиховој граници. Фото: Pixabay/chefniko Министри спољних послова Азербејџана и Јерменије састали су се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у недељу у Женеви, пренео је Ројтерс.
„Током састанка, Азербејџан је предложио да се следећи састанак билатералне комисије о разграничењу одржи у октобру, а не у новембру, како је раније договорено, узимајући у обзир тензије на граници“, наводи се у саопштењу министарства.
У борбама, од 12. до 14. септембра, за које је свака страна окривила другу, погинуло је више од 170 војника.
То је најсмртоноснији сукоб од шестонедељног рата 2020. године, у којем је, уз хиљаде мртвих, Азербејџан остварио значајне територијалне добитке у и око Нагорно-Карабаха, наводи британска агенција.
Smenjen vojni komesar ruske oblasti Habarovsk

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Азербејџан предложио разговоре са Јерменијом у октобру се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.