Заштићена ознака географског порекла Ртањског меда

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 09:45

Заштићена ознака географског порекла Ртањског меда

За ртањски цветни, полифлорни мед, регистрована је ознака географског порекла, објавио је портал агросмарт. Фото: Unsplash/jonathanpielmayer Пројекат добијања ознаке спровела је Локална акциона група „Ртањ“ чији су оснивачи општине Бољевац и Сокобања.
Поступак сертификације спроводио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Научни институт за прехрамбене технологије у Новом Саду.
Сарађивали су са удружењима пчелара „Крајинска матица” и „Сокобања“ из Сокобање, „Ртањско-Кучајска пчела, органиц Буково“ и „Ртањ“ из Бољевца.
Дефинисано географско подручје на коме се производи Ртањски мед налази се у источној Србији и везано је за подручје општина Бољевац и Сокобања.
Планина Ртањ повезује ове две општине, а укупна површина производње Ртањског меда износи 1.353 км2.
Rajan er najavio blago poskupljenje karata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Заштићена ознака географског порекла Ртањског меда се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.