Бројеви телефона Трас и министара Велике Британије продају се на интернету

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 07:43

Бројеви телефона Трас и министара Велике Британије продају се на интернету

„Бројеви мобилних телефона британске премијерке Лиз Трас и 25 њених министара продају се на интернету.“ Фото: Танјуг/AP Photo/Alberto Pezzali Њима се може приступити на сумњивом америчкон сајту који наплаћује само 6,49 фунти за приступ информацијама. За које сајбер стручњаци упозоравају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да би Кина и Русија могле да их користе за шпијунирање високих владиних личности.
Бројеви телефона и други лични подаци Лиз Трас, министра финансија Квасија Квартенга, министра одбране Бена Воласа. Као и министра спољних послова Џејмса Клеверлија и министарке унутрашњих послова Суеле Брејвмен су међу онима који су наведени на сајту.
Број телефона лидера лабуриста сер Кира Стармера је, такође, на сајту.
Уочи конференције Конзервативне странке, министри су синоћ са саветницима за националну безбедност процењивали претњу. Након што их је Министарство безбедности упозорило да су и њихове имејл адресе и лозинке откривене.
Канцеларија владе је саопштила да је у току истрага и да су неке од информација старе.
Међутим, Министарство безбедности је потврдило да су међу њима подаци о 26 актуелних телефонских бројева чланова кабинета, укључујући и број премијерке Трас.
Zatvorena birališta u Bugarskoj, prema projekcijama vodi GERB

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бројеви телефона Трас и министара Велике Британије продају се на интернету се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.