Макрон Зеленском: Радићемо на новим санкцијама Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Okt.2022, 19:08

Макрон Зеленском: Радићемо на новим санкцијама Русији

Француски председник Емануел Макрон разговарао је данас телефоном са украјинским председником Володимиром Зеленским и поручио му да ће радити са партнерима из ЕУ на новим санкцијама Русији, јавља БФМ позивајући се на Јелисејску палату. Фото: Танјуг/AP Photo/Seth Wenig Како наводи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << француска телевизија, Макрон је током разговора снажно осудио „нелегитимне анексије“ четири украјинска региона.
Он је обећао да ће Париз помоћи Украјини да у потпуности обнови суверенитет и територијални интегритет, преноси ТАСС.
Макрон се заложио за повлачење руских снага из нуклеарне електране Запорожје и осудио привођење генералног директора нуклеарне електране Игора Мурашова.
Украјинска државна атомска агенција Енергоатом раније је саопштила да су руске снаге у петак привеле Мурашова на путу од нукеларке Запорожје до Енергодара и одвеле га у непознатом правцу.
Ostin: Nema neposredne pretnje od invazije na Tajvan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон Зеленском: Радићемо на новим санкцијама Русији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.