Сити доминантан у манчестерском дербију, Холанд и Фоден уписали по хет-трик

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Okt.2022, 17:49

Сити доминантан у манчестерском дербију, Холанд и Фоден уписали по хет-трик

Ерлинг Холанд и Фил Фоден постигли по три гола Јунајтеду, за изузетно убедљив тријумф Ситија у 188. дербију Манчестера. „Грађани“ на крају славили 6:3 и задржали корак за водећим Арсеналом. Фото: Танјуг/AP Photo/Rui Vieira Одавно Манчестер јунајтед није био понижен као у дуелу деветог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кола Премијер лиге против градског ривала – Сити је прегазио екипу Ерика тен Хага и остварио тријумф од 6:3.
Јесу „грађани“ били фаворити пред 188. дерби Манчестера, али мало ко је могао да претпостави да ће „ђаволи“ на „Етихаду“ доживети праву катастрофу.
А њу је наговестио Фил Фоден већ у деветом минуту утакмице, после асистенције Бернарда Силве.
Ређале су се шансе пред голом Давида де Хее, а Илкај Гундоган је из слободног ударца погодио само стативу гостујуће екипе. А онда је у финишу првог полувремена уследила права канонада ка голу Јунајтеда – Холадн је у три минута постигао два поготка, оба после асистенција Кевина де Брујнеа, да би у 43. минуту и сам био креатор, а Фоден још једном стрелац.
Колико је јадно изгледао Јунајтед довољно говори чињеница да је велики број гостујућих навијача већ на полувремену напустио трибине стадиона „Етихад“.
Ентони је почетком другог дела лепим поготком улио трачак наде гостима да могу до евентуалног изненађења, али она је кратко трајала.
Холанд је у 64. минуту убележио хет-трик, а онда је исто омогућио и саиграчу Фодену, који је у 73. минуту утакмице повисио на невероватних 6:1. У финишу меча Марсијал је успео да постигне два поготка, у 84. и 90. минуту и успео само да смањи убедљив тријумф Ситија, али не и да поправи утисак који је оставила његова екипа на „Етихаду“.
Сити је новом победом задржао корак са водећим Арсеналом, док је Јунајтед прекинуо низ од четири узастопна тријумфа.
Sergej dvostruki strelac u trijumfu Lacija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сити доминантан у манчестерском дербију, Холанд и Фоден уписали по хет-трик се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.