Вучић: Ово је била недеља сусрета са пријатељима Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Okt.2022, 14:46

Вучић: Ово је била недеља сусрета са пријатељима Србије

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму видео са најважнијим догађајима и састанцима протекле седмице и оценио да је то била недеља сусрета с пријатељима Србије. Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav „Ако се изузму редовне политичке активности са уобичајеном агендом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и састанцима, ова недеља је за Србију била изузетно добра“, истакао је Александар Вучић на Инстаграм налогуbuducnostsrbijeav„.
Навео је да је примио акредитиве нових амбасадора Аустрије, Немачке, Кувајта и Белгије, који су потврдили спремност да заједно са нама раде на јачању свеукупних односа.
Председник је у опису видеа написао да је, светски позната компанија „Грундфос“ проширила  своје капацитете у нашој земљи, да су се представници француског пословног удружења МЕДЕФ упознали са потенцијалима за инвестирање у Србији и ширење своје пословне мреже.
Навео је и да је о економији и јачању привредне сарадње, поготово у области енергетике, разговарао и са државном секретарком Министарства за економске послове и климатску акцију СР Немачке Франциском Брантнер.
Вучић је додао да је ово била и недеља сусрета са пријатељима наше Србије.
„На пријему поводом Националног дана НР Кине, још једном сам захвалио кинеским пријатељима на подршци и поштовању које показују према нашој земљи, а на састанку са премијером Грчке Мицотакисом,разговарао сам о томе како да се заједничким снагама изборимо са енергетском кризом“, пише Вучић.
Истиче и присуство на пуштању у рад гасног интерконектора Бугарска-Грчка с пријатељима Србије, и да су том приликом у Софији имали и одличне разговоре са осталим учесницима.
„Србија наставља на свим пољима да се бори како би обезбедила сигурно снабдевање енергентима и за грађане и за привреду.
Све у свему, као што рекох, добра недеља за Србију. Идемо даље, предаја никада није била опција“, навео је Вучић.
Вучић поручио Сарацину: Неће бити независног Косова

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Ово је била недеља сусрета са пријатељима Србије се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.