Никада не перите ову храну пре кувања, можете је уништити

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Okt.2022, 14:00

Никада не перите ову храну пре кувања, можете је уништити

Иако може изгледати као најбољи начин да оперете храну пре него што је припремите да бисте се решили бактерија и прљавштине, то не мора увек бити тако. Стручњаци упозоравају и да то понекад треба заобићи.
Фото: Pixabay/congerdesign Постоје намирнице које никада не треба прати пре термичке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обраде, а како пише амерички центар за контролу и превенцију болести, прање може само да уништи храну.
Никада не перите сирово месо, пилетину, ћуретину и јаја Након што сте купили месо у продавници, ваша прва помисао је да га морате опрати да бисте се ослободили евентуалне прљавштине.
Међутим, стручњаци саветују да то не радите, јер прањем ове намирнице можете да оставите само бактерије у судоперу, на радној површини, које онда могу да заврше на другој храни, попут салате или воћа, и да на крају изазову инфекцију.
Недавна истраживања су открила да прање меса може само да изазове додатну контаминацију у кухињи која може да изазове болести које се преносе храном и саветују свима да се одрекну те навике. Не перите свеже месо и живину јер садрже бактерије које могу да остану на површини и тако се нађу на намирницама које нису биле на њима и које можете да једете.
Наглашавају и да је већина бактерија чврсто везана за месо, па их можете ширити по кухињи само прањем.
Ако перете јаја, она ће бити подложна накупљању бактерија Можда је лакше разумети шта се дешава када перемо месо, али шта се може десити јајима није тако очигледно. Oвај процес може пренети бактерије, као што је салмонела, са површине у унутрашњост хране. Када перете јаја, природна баријера мембране може бити угрожена и тако штетне бактерије могу ући у јаје, које се такође сматра савршеним медијумом за размножавање бактерија. Бактерије такође могу ући у јаје ако га не кувате довољно дуго. Америчка агенција за храну и лекове каже да када кокошка излеже јаје, она има природну заштитну мембрану која их штити од бактерија.
Ова мембрана се уништава када се перу ради продаје и замењује је танким слојем јестивих уља која ће им обезбедити дуговечност.Свако додатно прање јаја није добродошло.
Иако може изгледати логично да се месо опере пре употребе, стручњаци сматрају да то више није потребно због комерцијалних техника прања. Дакле, прање хране је некада било обавезно, данас технологија омогућава да не бринемо о томе – сва храна ће бити опрана пре обраде и паковања, тако да се можете опустити.
Ruski doktor je živeo 103 godine i osmislio savršen jelovnik

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Никада не перите ову храну пре кувања, можете је уништити се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.