Најбољи и најгори начини за чување хране у фрижидеру и замрзивачу: Заборавите на кутије од сладоледа

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Okt.2022, 12:01

Најбољи и најгори начини за чување хране у фрижидеру и замрзивачу: Заборавите на кутије од сладоледа

Научници су објаснили зашто не би требало храну да чувамо у амбалажама од породичних сладоледа. Фото: Pexels/Erik Mclean У скоро сваком домаћинству могу се наћи кутије сладоледа које се користе за складиштење остале хране када се сладолед поједе. Међутим, кутије од сладоледа нису намењене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за то, будући да могу испустити хемикалије попут УВ-стабилизатора, омекшивача илиосталих супстанци које се налазе у пластици. Стручњаци тврде да се ове опасне материје могу лако пренети на храну.
Саветује се да, када поједете сладолед, баците кутију, а не да у њој ускладиштите друге намирнице. Стручњаци тврде да је посебно опасно ако врелом водом перете ове амбалаже или ако их убацујете у микроталасну.
Уместо пластичних, најбоље је користити стаклене или силиконске посуде. Силиконске посуде су савршен избор и за складиштење хране у замрзивачима.
Zašto bi trebalo da počnete da pijete sodu bikarbonu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најбољи и најгори начини за чување хране у фрижидеру и замрзивачу: Заборавите на кутије од сладоледа се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.