Ево како ће кромпир задржати добар укус и текстуру и када га замрзнете

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Okt.2022, 21:00

Ево како ће кромпир задржати добар укус и текстуру и када га замрзнете

Ако наиђете на кромпир по повољној цени, слободно га купите и замрзните, али да би био укусан потребно је да га прво скувате. Фото: Pixabay/stanbalik Било да сте купили превише кромпира, не желите да бацате храну или сте наишли на распродају, добро је знати да кромпир можете замрзнути. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Најбољи начин да то урадите је да га прво исечете, а затим кувате, јер ће на тај начин задржати свој укус и текстуру.
Кромпир прво ољуштите и исеците у жељени облик – на кришке, штапиће или коцкице. Ако нисте сигурни како ћете их користити, онда је најбоље да их исечете на веће комаде. Загрејте велики лонац воде, па додајте припремљен кромпир и кувајте док не омекша, али се још не распадне, око 3 до 5 минута за мање комаде или 4 до 7 минута за веће комаде.
Тачно време зависиће од величине комада кромпира. Не солите воду.
Затим охладите и осушите кромпир: оцедите кромпир и пребаците га у чинију са хладном водом и неколико коцкица леда да одмах зауставите кување.
После неколико минута поново оцедите кромпир и протресите цедило да бисте уклонили вишак воде. Можете их осушити и папирним убрусом.
Ставите кромпир на велики плех за печење, раширите га тако да се не додирује и ставите у замрзивач на 6 до 12 сати или док се сваки комад чврсто не замрзне.
После тога припремите кромпир. Уклоните комаде кромпира и чувајте их у пластичној кеси или контејнеру који се може херметички затворити. Овако замрзнут кромпир ће трајати до три месеца.
Da li je bolje kupiti svežu ili smrznutu ribu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево како ће кромпир задржати добар укус и текстуру и када га замрзнете се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.