Милан Цига Васојевић номинован за пријем у Кућу славних

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2022, 20:46

Милан Цига Васојевић номинован за пријем у Кућу славних

Трофејни кошаркашки тренер Милан Цига Васојевић постхумно је номинован за пријем у Фибину Кућу славних, наведено је на званичном сајту Кошаркашког савеза Србије. Фото: fiba.basketball Церемонија пријема биће одржана 30. новембра текуће године у „Патрик Бауман Кући кошарке“ у швајцарском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мијеу.
Lisa Leslie, Geno Auriemma and Robyn Maher headline the FIBA Hall of Fame 2022 ceremony which will take place on November 30 at the Patrick Baumann House of Basketball in Mies, Switzerland. https://t.co/OG0j4Z7kAH pic.twitter.com/dOHCC0Hafk
— FIBA (@FIBA) September 30, 2022

Васојевић је рођен 27. децембра 1932. године у Београду.
У тренерској каријери водио је београдске женске селекције клубова Црвене звезде и Радничког, али и италијански Италмецо из Барија.
Након завршетка тренерске каријере, 1995. постао је први директор Кошакрашког клуба Хемофарм из Вршца.
Преминуо је 24. децембра 1996. године.
Један од најбољих тренера на просторима Југославије са женском државном репрезентацијом освојио је бронзану медаљу на Универзитетским играма 1983. у Едмонтону и златну медаљу 1987. године у Загребу, затим, бронзану и сребрну медаљу на Европским првенствима у Бањалуци 1980. и Кадизу 1987. године, као и бронзану и сребрну медаљу на Олимпијским играма 1980. у Москви и 1988. године у Сеулу, наводи се у саопштењу Кошаркашког савеза Србије.
Женски национални Куп од 2006. године носи име у његову част.
Povratak NBA lige – Golden Stejt bolji od Vašingtona u Tokiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милан Цига Васојевић номинован за пријем у Кућу славних се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.